Jelentkezni lehet a XXIII. ETDK-ra!

Idén május 21-24. között szervezik meg Kolozsváron a XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK).

Az Erdély Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) biztosítja a reál- és humántudományok különböző területein romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy összemérjék saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgató magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

Az konferenciára nevezni vágyó egyetemi hallgatók 42 szekció közül választhatnak reál- és humántudományi területekről. Jelentkezni az online felületen lehet február 14-ig az ETDK honlapján, ahol a rengeteg hasznos információ mellett a meghirdetett szekciók is megtalálhatók.

A fent említett időpontig csak a személyes adatokat kell megadni. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója), a szakdolgozat témáját, címét illetve szakmai vezetőjét és a tanári igazolást február 28-ig kérjük a szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 27-ig elektronikusan, április 29-30 között pedig személyesen várjuk a jelentkezőket adatellenőrzésre.

Az ETDK szervezői bizottsága az elmúlt évekhez hasonlóan a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.