A laptop az új könyvtár - online könyvtárak, adatbázisok

Bár a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy könyvtári, levéltári kutatómunkát végezzünk, több online adatbázis is a rendelkezésünkre áll. Eredményes keresést, böngészést, kutatást!

Arcanum adatbázis https://www.arcanum.hu/hu/adt/

Március 16-tól kezdődően egy hónapra nyilvánossá teszi Magyarország legnagyobb, jelenleg közel 27 millió folyóirat és újság oldalt tartalmazó periodika adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárat. A nyilvános időszak alatt az előfizetéssel nem rendelkező felhasználók a tartalomletöltés kivételével a szolgáltatás minden funkcióját igénybe vehetik. Egyszeri regisztrációval 1-1 oldal letöltésére is lehetőség nyílik.

Szaktárs Adatbázis Portál https://www.szaktars.hu/

Április 23-ig mindenki számára hozzáférhetővé teszik a SZAKTÁRSON keresztül elérhető szakkönyv adatbázisait. A portálhoz csatlakozott kiadók művei mindenki számára szabadon kereshetők, a nyílt hónap alatt megjeleníthetők, a tartalmak letöltésére azonban csak intézményi előfizetőknek van lehetősége.

A koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi források http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/378-a-koronavirus-jarvany-ideje-alatt-szabadon-hozzaferheto-nemzetkozi-szakirodalmi-forrasok.html?fbclid=IwAR2IHPwxt0iLPA1KGJMsPdv4RsCIaatwKi-h7BFBNQ546K2XW3dAx2fbp_g#szakirodalmi-forrasok-a-felsooktatasnak

Rendszeresen frissülő gyűjtemény a koronavírus-járvány idején szabadon hozzáférhető online szakirodalmi forrásokról

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pFSA-yEDixl5ZKtQmEUOuW_vdDFLdzDbhjP5Cjrkajo/edit?usp=sharing