Jelentkezni lehet a XXII. ETDK-ra!

Idén május 23-26. között szervezik meg Kolozsváron a 42 szekcióban meghirdetett XXII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK).

Az Erdély Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) biztosítja a reál- és humántudományok különböző területein romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy összemérjék saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgató magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

Az konferenciára nevezni vágyó egyetemi hallgatók 42 különböző szekció közül választhatnak reál- és humántudományi területekről. Jelentkezni az online felületen lehet március 10-ig az ETDK honlapján, ahol a rengeteg hasznos információ mellett a meghirdetett szekciók is megtalálhatók.

A fent említett időpontig a szakdolgozat témáját, címét illetve szakmai vezetőjét kérjük megnevezni. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 24-ig kérjük a szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 12-ig elektronikusan, április 17-19 között pedig személyesen várjuk a jelentkezőket adatellenőrzésre.

Az ETDK szervezői bizottsága az elmúlt évekhez hasonlóan a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *